Stupeň množenia A
Veľkosť triedenia 35/55
Doprava Po celej SR a ČR
Stupeň množenia A
Veľkosť triedenia 35/55
Doprava Po celej SR a ČR

Zemiaky DARLING

Cena od 1.3 € / kg

Darling je atraktívna novinka dánskej šľachtiteľskej spoločnosti Danespo, ktorá bola na trh bola uvedená ako  "pochúťka". Darling patrí medzi veľmi skoré odrody, je varný typ A a je výbornou voľbou na šaláty ale aj priamy konzum. Darling je výnosná odroda, s vynikajúcimi varnými vlastnosťami a krásnou hladkou šupkou. Vyznačuje sa excelentnými chuťovými vlastnosťami, pevnosťou pri varení a peknou žltou farbou dužiny. Je veľmi atraktívna odroda najmä pre strednú a severnú Európu. Zistiť viac

Informácie

Darling je atraktívna novinka dánskej šľachtiteľskej spoločnosti Danespo, ktorá bola na trh bola uvedená ako  “pochúťka”. Darling patrí medzi poloskoré odrody, je varný typ A a je výbornou voľbou na šaláty ale aj priamy konzum ako prílohový zemiak.

Darling je výnosná odroda, s vynikajúcimi varnými vlastnosťami a krásnou hladkou šupkou. Vyznačuje sa excelentnými chuťovými vlastnosťami, pevnosťou pri varení a peknou žltou farbou dužiny. Je veľmi atraktívna odroda najmä pre strednú a severnú Európu.

Darling je vhodný do všetkých typov pôd, ale nejväčšie úrody dosahuje v piesčitej pôde. Skladovateľost je aj napriek jej skorosti dobrá a stabilná, v priemere 6 mesiacov.

Je veľmi dobre odolná na pleseň zemiakovú na vňati aj na hľúzach, chastavistosť, rakovinu zemiakov aj -vírus. Vďaka jej dobrej rezistencii je vhodná aj na ekologické pestovanie.

Darling je treba pred sadením predklíčiť,  sadíme len do predpripravenej a vyhrietej pôdy pri  10°C, do hĺbky 12 až 16 cm. Najväčšie hľúzy sadíme najhlbšie.

Pozor pri hnojení ako väčšina odrôd typu A sú citlivé na množstvo dusíka, ani táto odroda nemá rada predusíkované pozemky. Odporúčame použitie NPK v pomere  60-40-370 kg/ha.  Vyššie hodnoty draslíka zabezpečia dobrú skladovateľnosť a zabránia sfarbeniu pri varení.

Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov, doporučujeme odrodu zavlažovať.  V závere sezóny, si dajte pozor aby hľúzy neboli príliš veľké, čo môže viesť k tvorbe nepravidelných tvarov.

 

 

Vegetačná doba
Veľmi skoré
Varný typ
A – šalátové
Stupeň množenia
A
Farba dužiny
Žltá
Farba šupy
Žltá
Odolnosť
Pleseň zemiaková Chrastavitosť Y- vírus zemiakov Rakovina zemiakov
Úžitkový smer
Príloha Šalát Priamy konzum
Doba skladovateľnosti
Dlhodobá (viac ako 6 mesiacov)
Krajina pôvodu
DK
Veľkosť triedenia
35/55
Výber balenia
2,5 kg 25 kg
Doručujeme už od 1 kg v rámci celého Slovenska

Prečo nakupovať od nás

Novinky a akcie

Zaregistrujte sa na odber noviniek a získajte najnovšie informácie