Doprava Po celej SR a ČR
Doprava Po celej SR a ČR

Jesenný cesnak Messidrome – 4 kusy

3.80 €

Messidrôme je historická odroda sadbového cesnaku, pôvodom z Francúzska. Je to  jesenná odroda, nepaličiak, známa pre svoju aromatickú korenistú chuť.   Messidrome je výnosná odroda, veľmi dobre skladovateľná. Obdobie výsadby je ideálne na jeseň od októbra do decemba. Je obľúbený vo Francúzsku, Maďarsku, na Slovensku. Výsadba na jeseň ale aj na jar. Skladujte v suchu. Nemorený. Vysádzame na pôdach ľahšieho typu, neznáša hnojenie maštaľným hnojom Obsah balenia 4 kusy   Zistiť viac

Informácie

Odroda cesnaku Messidrôme je biela odroda cesnaku, pôvodom z regiónu Drôme, vo Francúzsku, ktorý je známy svojim poľnohospodárstvom, vrátane pestovania rôznych druhov cesnaku.

Messidrôme je historická odroda sadbového cesnaku s veľkými, okrúhlymi, bielymi cibulkami. Je to silná a výnosná á odroda, nepaličiak, známa pre aromatickú, korenistú chuť ,. Táto odroda je ľahko čistiteľná,  pretože jej koreňový systém je menej vyvinutý.

Zber cesnaku Messidrome  sa vykonáva od júna, keď sú cibule dostatočne zrelé a pripravené na zber. Počet strúčikov v jednej cibuli sa pohybuje od 8 do 14.

Doba dormancie tejto odrody je dlhá, čo znamená, že cesnak si zachováva svoju čerstvosť a kvalitu po dlhšiu dobu. V tejto odrode sa nevyskytuje kvetný stvol, čo je ďalšia jej výhodná charakteristika, ktorá prispieva k jednoduchosti jej pestovania.

Výsadbu cibuliek vykonávame od októbra do decembra do radov vzdialených od seba 30 x 15 centimetrov a do hĺbky 6 – 8 cm.

Stanovisko volíme slnečné až polo-tienisté. Pôdu je nutné dobre prekypriť. Cesnak nevysádzajte opakovane do tej istej pôdy, ani do pôdy po iných cibuľovinách.

Vhodné je cesnak pred výsadbou namoriť.

Mesidrome je vhodný najmä do ľahkých pôd, s dostatočnou zásobou živín. Výborne reaguje na zavlažovanie v čase sucha. Vadí mu nepriepustná pôda, náchylná na pôdny prísušok a nedostatok vzduchu v pôde. Vadí mu zaburinenie, preto ho pravidelne odburiňujte.  Výsadba na jeseň ale aj na jar. Skladujte v suchu. Nemorený. Vysádzame na pôdach ľahšieho typu, neznáša hnojenie maštaľným hnojom

Messidrome cesnak je ľahko použiteľný v sušenom cesnaku, vďaka svojej robustnosti a schopnosti uchovávať sa dlhé obdobia bez straty kvality alebo chuti. Každá cibuľa je pomerne veľká a predĺžená, čo zjednodušuje lúpanie a použitie pri varení.

 

Ako vhodné hnojivo  možno použiť   Cererit.   Nedoporučujeme hnojiť čerstvým hnojom – ten neznáša dobre.

 

Balenie obsahuje 4 kusy cibuliek.

Krajina pôvodu
FR
Farba šupy
Biela
Farba dužiny
Biela
Vegetačná doba
Jesenný
Doba skladovateľnosti
Dlhá
Doba zberu
od júna
Počet strúčikov
10-16
Doručujeme už od 1 kg v rámci celého Slovenska

Prečo nakupovať od nás

Novinky a akcie

Zaregistrujte sa na odber noviniek a získajte najnovšie informácie