Stupeň množenia A
Veľkosť triedenia 35/55
Doprava Po celej SR a ČR
Stupeň množenia A
Veľkosť triedenia 35/55
Doprava Po celej SR a ČR

Zemiaky CEREZA

Cena od 1.4 € / kg

Odroda CEREZA je stredne neskorá červená odroda s veľmi atraktívnou hladkou červenou šupkou, ktorá ju robí vhodnou odrodou na balenie. Vyznačuje sa  vysokým výnosom veľkých vyrovnaných hľúz.  Cereza je veľmi dobre tolerantná suchu a výbore odolná plesni zemiakovej.  Je výsledkom kríženia obľúbených odrôd Laura a Bellini.  Odroda má vysokú konzumnú kvalitu, po uvarení netmavne. Zistiť viac

Informácie

Odroda CEREZA je stredne neskorá červená odroda s veľmi atraktívnou hladkou červenou šupkou, ktorá ju robí vhodnou odrodou i na balenie. Vyznačuje sa  vysokým výnosom veľkých vyrovnaných hľúz.  Cereza je veľmi dobre tolerantná suchu a výbore odolná plesni zemiakovej.  Je výsledkom kríženia obľúbených odrôd Laura a Bellini.  Odroda má vysokú konzumnú kvalitu, po uvarení netmavne.

Cereza je varný typ AB, hľúzy sú veľké ohkrúhlo-oválne, počet hľúz je 10 až 12. Šupka je hladká červená, dužina je žltá a po uvarení netmavne.

Cereza je dobre dormantná, je dlhodobo skladovateľná až do jari.

Cereza nie je citlivá na Metriuzin (SENCOR).

Cereza je veľmi dobre odolná voči plesni zemiakovej, chrastavitosti, Y-vírusu, vysoko odolná voči suchu,  rakovine zemiakovej a háďatku typo Ro1 a Ro2.  Treba dávať pozor na mechanické poškodenie. Po zbere je dobré odrodu nechať vysušiť.

Pred sadením odporúčame odrodu zohriať aby sa prebudili očká. Cereza je vhodná do všetkých typov pôd, najlepšie výsledky ale dosahuje na ľahkých ílovitých pôdach.

 

 

Vegetačná doba
Neskoré
Stupeň množenia
A
Varný typ
AB – šalát – príloha
Farba šupy
Ružová
Farba dužiny
Žltá
Doba skladovateľnosti
Dlhodobá (viac ako 6 mesiacov)
Krajina pôvodu
NL
Odolnosť
Pleseň zemiaková Chrastavitosť Y- vírus zemiakov Rakovina zemiakov
Úžitkový smer
Balenie Priamy konzum
Veľkosť triedenia
35/55
Výber balenia
2,5 kg 10 kg 25 kg
Doručujeme už od 1 kg v rámci celého Slovenska

Prečo nakupovať od nás

Novinky a akcie

Zaregistrujte sa na odber noviniek a získajte najnovšie informácie