Prísady:
– 1 zemiak (typ B,vhodné na výrobu Chipsov)
– 1 polievková lyžica kokosového oleja
– 1 /2 čajovej lyžičky kopcom korenia Curry
– Soľ
Prísady pre Uhorkový Dip :
– 1 /3 pohára jemne nakrájanej uhorky
– 1 polievková lyžica mäty
-1 polievková lyžica petržlenu
-1 /2 pohára bieleho jogurtu
Postup:
Použitím ostrého noža nakrájame zemiak na 1 /8 plátky po dĺžke. Jemné plátky potom poukladáme na seba a pokrájame ich na paličky užšie ako pero.
Posypeme ich štipkou soli. Pečieme v strede trúby asi 10 až v 14 minút. Dávajte pozor, aby Vám paličky príliš nestmavli, nechcete z nich mať čierne uhlíky, majú chytiť iba hnedkastý nádych.
Postup prípravy uhorkového dipu :
Pokiaľ sa zemiakové tyčinky peču v rúre, zmiešajte nakrájanú uhorku, mätu, petržlen, jogurt, štipku soli a čierneho korenia dokopy.